7 ترفند برای رفع گرفتگی سینک ظرفشویی

7 ترفند برای رفع گرفتگی سینک ظرفشویی

گرفتگی در لوله‌های فاضلاب و همینطور سینک ظرفشویی امری کاملا طبیعی و شایع است. در این میان، گرفتگی سینک ظرفشویی و سیفون از رایج‌ترین اشکال گرفتگی در لوله‌های فاضلاب است که منجر به ایجاد دردسرهای زیادی برای اهالی منزل ‌میشود. درواقع سینک ظرفشویی بخش مهم و پراستفاده ای در آشپزخانه است که گرفتگی آن توانایی این را دارد تا تمام برنامه‌های خانم های خانه دار را به‌هم ‌بریزد. اگر نمی‌دانید علت گرفتگی سینک ظرفشویی چیست، با آریا فرس همراه باشید تا به این سوال مهم پاسخ دهیم و راه های رفع این مشکل را با هم بررسی کنیم،

ورود ناخالصی و مواد اضافی به سینک مهم‌ترین دلیل آن است. سینک ظرفشویی محلی برای تجمع مواد اضافی نظیر تفاله چای، زباله های کوچک، پوست میوه یا روغن است که ورود مقدار کمی از این مواد به داخل سینک میتواند منجر به گرفتگی سینک ظرفشویی گرانیتی شود

جالب است بدانید که این مواد اضافی با ورود خود به داخل سینک حالت چسبندگی پیدا میکنند و با جذب هر ماده‌ دیگری به خود، ضمن کاهش قطر لوله های فاضلاب، مسیر آب را میبندند که منجر به گرفتگی سینک میشود. این ویژگی برای روغن و مواد پرچرب بیشتر صدق میکند

علائم و نشانه های گرفتگی سینک

قبل از این‌که سینک ظرفشویی دچار گرفتگی شدید شود و مراجعه به متخصص لوله‌ بازکنی تنها چاره کار باشد، علائم و نشانه‌هایی وجود دارد که با توجه به آن‌ها میتوانید از گرفتگی‌ شدید لوله جلوگیری کنید. این نشانه‌ها عبارت است از:

  • بوی بسیار نامطبوع فاضلاب
  • گرفتگی های بسیار کوچک سینک
  • صدای قل‌قل آب و جریان کند آب به خروجی سینک
  • بالازدن کف، زباله های کوچک و آب از لوله خروجی

علائم و نشانه های گرفتگی سینک

7 راهکار برای رفع گرفتگی سینک

اگر لوله فاضلاب دچار گرفتگی شدید نشده باشد، با چند راهکار ساده و دم‌ دستی میتوان به رفع گرفتگی سینک ظرفشویی پرداخت. ما در ادامه این مطلب به معرفی 7 روش آسان‌ و کاربردی‌ رفع گرفتگی سینک ظرفشویی خواهیم پرداخت.

آب جوش

ساده‌ترین و دم‌دستی‌ترین روش جهت رفع گرفتگی سینک ظرفشویی، استفاده از آب جوش است. علت گرفتگی سینک ظرفشویی هرچه که باشد، استفاده از آب جوش قطعا کارساز خواهد بود. به این منظور قابلمه آب را بجوشانید، سپس آب را به‌آرامی داخل سینک بریزید. این روش علی‌رغم ساده‌بودنش، میتواند منجر به ذوب‌شدن یا تغییر شکل لوله‌ها شود. بنابراین قبل از استفاده از آب جوش از پلاستیکی‌نبودن لوله‌های فاضلاب اطمینان حاصل کنید.

آویز لباس

استفاده از آویز لباس یک روش دیگر جهت رفع گرفتگی سینک ظرفشویی‌ است. شاید تعجب کنید؛ اما در شرایطی که علت گرفتگی سینک ظرفشویی، گیرکردن پرز و مو در لوله فاضلاب باشد، استفاده از آویز لباس، عاقلانه‌ترین کار خواهد بود. جهت بهره‌گیری از این روش طبق راهنمای زیر عمل کنید:

  • آویز لباس را به شکل قلاب درآورید (شما می‌توانید از هر وسیله دیگری مانند سیم مفتول هم برای درست‌کردن قلاب استفاده کنید).
  • با استفاده از دستکش، قلاب را وارد سینک کنید و بچرخانید تا مواد اضافی داخل لوله به قلاب گیر کند.

حالا قلاب را بیرون بکشید و داخل سینک آب جوش بریزید تا ضمن اطمینان از بازشدن گرفتگی سینک، لوله‌ها را هم شستشو داده باشید

باز و بسته‌ کردن سیفون سینک

از دیگر روش‌های کارساز و اصولی جهت رفع گرفتگی سینک ظرفشویی، تمیزکردن سیفون سینک است. این روش در موقعیتی که نمیدانید علت گرفتگی سینک ظرفشویی چیست، نتیجه‌بخش خواهد بود.

قبل از بازکردن سیفون لازم است تشتی بزرگ را زیر سینک ظرفشویی قرار دهید تا آب داخل سیفون را در آن تخلیه کنید. سپس سیفون و لوله‌های زیر سینک را با آب داغ بشویید تا کاملا جرم و رسوب آن گرفته شود. در نهایت سیفون تمیز را در جای خودش قرار دهید و شیر آب را باز کنید تا از بازشدن گرفتگی سینک مطمئن شوید.

محلول سرکه و جوش شیرین

در مواردی که گرفتگی سینک بسیار جزئی و کوچک باشد، استفاده از محلول جوش شیرین و سرکه می‌تواند مناسب‌ترین گزینه جهت رفع گرفتگی سینک ظرفشویی باشد. این روش به‌مثابه یک تیر و دو نشان است؛ چراکه هم گرفتگی سینک را برطرف میکند و هم سینک ظرفشویی شما را برق می اندازد.

برای استفاده از این محلول لازم است ابتدا یک قابلمه آب را بجوشانید و سپس آب در حال جوش را داخل سینک بریزید. بعد از آن، به ترتیب یک فنجان جوش شیرین را داخل لوله فاضلاب و یک فنجان سرکه سفید در سینک بریزید. ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا محلول ریخته‌شده در سینک واکنش نشان دهد. در نهایت بعد از یک ساعت دوباره آب در حال جوش را داخل سینک بریزید.

7 راهکار برای رفع گرفتگی سینک

 محلول نمک و جوش شیرین

این محلول در موقعیتی که به سرکه دسترسی ندارید و با گرفتگی‌های سخت لوله فاضلاب روبه‌رو هستید، گزینه‌ای کارساز خواهد بود. برای استفاده از این محلول، نصف پیمانه نمک و نصف دیگر پیمانه را با جوش شیرین پر کنید؛ سپس ترکیب آماده‌شده را داخل سینک بریزید. بعد از گذشت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه از ریختن محلول در سینک، آب در حال جوش را داخل لوله فاضلاب بریزید.

ترکیب جوش شیرین، نمک و آب در حال جوش منجر به ایجاد واکنش شیمیایی در لوله‌های فاضلاب میشود که میتواند گرفتگی‌های بسیار سخت سینک ظرفشویی را برطرف کند. ضمن این‌که روشی آسان و کم‌هزینه است.

تلمبه دستی یا فنر برقی

یکی دیگر از ابزارهای مفید جهت رفع گرفتگی سینک ظرفشویی، استفاده از فنر برقی در خانه است. در مواردی که علت گرفتگی سینک ظرفشویی جزئی باشد، استفاده از فنر برقی در کنار محلول‌های خانگی، روشی مناسب و تاثیرگذار خواهد بود. اگر در خانه فنر برقی ندارید، می‌توانید روی تلمبه‌های کوچک دستی هم حساب کنید.

این نکته را هم در نظر داشته باشید که تلمبه‌های دستی اگرچه بهترین راهکار در شرایط بحرانی هستند؛ اما به‌صورت اصولی و ریشه‌ای گرفتگی سینک را برطرف نمیکنند. بنابراین توصیه میکنیم در اسرع وقت سراغ روش‌های اساسی این معضل بروید.

پیشگیری بهتر از درمان!

از آن‌جایی که علت گرفتگی سینک ظرفشویی، گیرکردن مواد اضافی داخل لوله فاضلاب است، بهترین راهکار برای جلوگیری از این اتفاق، نریختن مواد زائد داخل سینک است. صافی‌ مخصوص سینک، دقیقا برای همین کار تعبیه شده است. شما میتوانید با قراردادن این صافی در سینک، به‌راحتی از ورود مواد اضافی به داخل لوله‌ ها پیشگیری کنید.

از دیگر کارهایی که میتوانید جهت پیشگیری از گرفتگی سینک انجام دهید، ریختن آب جوش در سینک بعد از شستن ظروف پرچرب است. همان‌طور که گفته شد، روغن و چربی مهم‌ترین علت گرفتگی سینک ظرفشویی محسوب میشود که با ورود به سینک، به لوله‌های فاضلاب میچسبد و تمام مواد اضافی را به خود جذب میکند. ریختن آب جوش در داخل سینک بعد از هربار شستن ظروف چرب، بهترین راهکار جهت دفع چربی و روغن از لوله فاضلاب است

پیشگیری بهتر از درمان!

از بین بردن بوی بد سینک آشپزخانه

بد نیست این توضیحات را با موضوع رفع بوی بد سینک آشپزخانه به پایان برسانیم. علت گرفتگی سینک ظرفشویی هرچه که باشد، بوی نامطبوع سینک مهم‌ترین نشانه برای مطلع‌کردن ما از این قضیه خواهد بود.

در بسیاری از موارد، بوی نامطبوع سینک آن‌قدر شدید است که قبل از رفع گرفتگی سینک ظرفشویی، باید ابتدا بوی نامطبوعی که تمام آشپزخانه را فراگرفته است، برطرف کنیم. جهت رفع بوی نامطبوع سینک آشپزخانه اقدامات زیر کارساز خواهد بود:

چک کردن لوله های زیر سینک

لوله U شکل تعبیه‌شده در زیر سینک به عنوان فیلتر مسدودکننده بوی بد فضلاب عمل می‌کند که تحت شرایط خاصی میتواند کارایی خود را از دست بدهد. چک‌‌کردن میزان آب موجود در لوله و اطمینان از سالم‌بودن آن میتواند در رفع بوی نامطبوع سینک کمک‌کننده باشد.

استفاده از محلول‌های خانگی و غیرشیمیایی

یکی دیگر از اقدامات مفید و تاثیرگذار در رفع بوی نامطبوع سینک، استفاده از محلول‌های غیرشیمیایی و خانگی‌ست که ضمن رفع بوی بد سینک، گرفتگی‌های احتمالی سینک را هم برطرف میکند. بهترین نوع این محلول‌ها عبارتند از:

  • استفاده از محلول جوش شیرین و آبلیمو
  • استفاده از محلول سرکه، لیمو و قالب‌های کوچک یخ

برای خرید سینک ظرفشویی گرانیتی و یا دیگر لوازم آشپزخانه از جمله هود آشپزخانه و گاز رومیزی را دارید با مشاوران ما در فرس کالا در تماس باشید.

پیشنهاد ما به شما خرید از یک برند معتبر است که خیال مشتریان را از خرید خود راحت کند. گروه صنعتی فرس محصولات خود را 2 سال گارانتی میکند و تا 12 سال محصولات خود را پشتیبانی میکند.

برای استعلام قیمت جکوزی با شماره های درج شده در فروشگاه اینترنتی فرس تماس حاصل فرمایید.

از بین بردن بوی بد سینک آشپزخانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید